Szakmai képzések támogatása Európában

A "Bruges Communiqué" megalkotott egy víziót a szakoktatás és szakképzés területén 2020-ra. Ezzel egyetemben egy intézkedéscsomagot hozotak létre, hogy hogyan jussanek el oda.

Ennek a víziónak az alapelképzelése egy olyan szakképzési rendszer, amit modern és vonzó a tanuloknak és szeüleiknek. Mindenkinek bizalommal kell lennie a minőségével kapcsolatban, és tisztában lenni vele, hogy az ott megszerzett tudást azonnal tudja alkalmazni munkavállalóként vagy önálló vállalkozóként.

 

A szakmai képzés tartalmaz alap készségeket, tanufolyamokat, amelyek gyakorlatot adnak speciális területeken. Továbbá magasabb szintű képesítést, amit az innováció és kiválóság jellemez. Ez a széleskörű rendelkezés lehetővé teszi a tanulók folytassák tanulmányaikat egy magasabb szinten. A jövőben a legtöbb munkavállalónak rész kell vennie továbbképzésen, ezzel biztosítva, hogy tudását naprakészen tartsa, illetve, hogy új tudásra tegyen szert.

2020-ra a szakmai képzés könnyen elérhető és praktikusan hazsnálható kell legyen. Minden szakmai tanfolyamnak tartalmaznia kell munka-alapú gyakorlatot üzleti vagy ipari környezetben. Az együttműködés a munkaadókkal megoldást nyújt azok számára, akik nem érdekeltek az egyetemi tanulámnyokban. Ezzel csökkenne a iskolát korán abbahagyók száma.

 

A "European Business Forum" program keretében bemutatták a TeNeGEN projektet. Az esemény Brüsszelben volt 2012 Június 7.-8. között.

A Tenegen-projekt célja együttműködés kialakítása, amelyben a tanárok megtapasztalhatják a hálózati tanulásban és tudásmegosztásban rejlő pedagógiai lehetőségeket, és ahol érthetővé válik számukra, mit jelent és miért fontos a netnemzedék számára a hálózati kapcsolat.

Hungarian
Project: 
Public visibility permission: